Categories
- Radyo Hosting 2
- Hosting 30
- Alan Adı Domain 14
- Reseller Hosting 15
- Sunucu yönetimi 3
- Cpanel Eposta işlemleri 9
- Genel sorular 10
- VDS Sunucular 15
- SSL Sertifikalar 7
- Site Sihirbazı Satış Öncesi 10
- Kiralık Sunucular 4
- Radyo Hosting sayfası 2
- VPS Sunucular 2
- Directadmin Kullanımı 5
- Linux Server Sistem Yönetimi 3
- Webkur Customer Panel 3
- Plesk Panel 7
Most Recently Added Topics
Direcktadmin üzerinden SPF kaydı oluşturmakPlesk Panel üzerinden SPF kaydı oluşturmak Plesk panel üzerinde DMARC kaydı eklemekcPanel üzerinde DMARC kaydı oluşturmakCreating an SPF Record in cPanel: A Step-by-Step GuideSetting Up DKIM in cPanel: A Step-by-Step GuideHow to Change Domain Name Servers in Webkur PanelHow to Login to the Hosting Panel and Manage Your Hosting Package with Webkur PanelAutomatic Payment with Webkur PanelCreating Subdomains in DirectAdmin: A Step-by-Step GuideWeb sitesi Nasıl kurabilirim
Â
Daha önce hiç web sitesi açmamış, bu konuda bilgisi olmayan kişilerin websitesini kurmadan önce bu makaleyi büyük bir titizlikle okumaları ileride yapacakları büyük yanlışların önüne geçecektir.
Â
Web sitesinin yayınlanması için 3 şeye ihtiyaç vardır.
Â
Â
İZLEMENİZ GEREKEN ADIMLAR
1.) Alan adı tescili;
Alan adı tescili internetteki sitenizin ismi olacaktır. (Örnek : webkur.com.tr) Alan adı tescili en önemli ve dikkat edilmesi gereken işlemdir nedeni ise alan adınız ziyaretçilerin sitenize bağlanması için 1. derece gerekli işlemdir. Alan adınızı güvenilir ve sizin isminize tescilin yapıldığı bir firmadan almanız , İleride yaşanabilecek bir hukuki işlemde alan adınızın size ait olduğunu kanıtlar.
- Alan adınızı tescil ettiğiniz firmanın gerçek bir firma olduğuna emin olmalısınız.Aldığınız hizmete karşılık fatura kesilmeli ve teknik desteği olmalı
- Alan adı kaydının sizin adınıza yapıldığına emin olmalısınız. Bunu alan adı tescili yapacağınız firmaya sorabilirsiniz.
- Alan adı yönetimi (ns değişikliği, dns yönetimi) gibi işlemlerin ücretsiz olduğunu ve online olarak gerçekleştirilebildiğini ve size özel bir domain (alan adı) yönetim paneli olduğundan emin olmalısınız.
2.) Web hosting Hizmeti (Barındırma);
Web hosting hizmeti site dosyalarınızın barınacağı ve ziyaretçiye gösterilmesi için gerekli yayın aracıdır. Web hosting ziyaretçilerinizin sitenize ulaşmasını sağlayan araçtır.Web hostinginiz nekadar sorunsuz olursa ziyareçileriniz sitenize okadar rahat ve hızlı bağlanır.
- Hosting firmanızın Gerçek bir firma olduğundan emin olunuz.
- Firma sunucularının hızını uptime değerini kontrol ediniz. (Uptime değeri : Bilgisayar sistemlerinin Web sunucularının açık olduğu süre boyunca devamlılığının Yüzdesidir.)
- Hosting firmasının en az "aylık" periodlarla yedekleme yaptığından emin olmalısınız. (Sitenizin başına olmadık bir problem geldiğinde sitenizi eski haline geri gelmesi için)
- Web hosting firmasının sunucularının uzman kişiler tarafından yönetildiğine ve bir teknik destek ekibi olduğuna emin olmalısınız.
3.) Web sitesi yapmak yada yaptırmak;
Alan adı tescili ve hosting işlemlerini kendiniz aldıktan sonra artık sitenizi yapabilir veya yaptırabilirsiniz. Web sitesi yapmak uzaktan kolay gibi görünsede uzmanlık gerektiren uzun zaman harcanan , zor bir iştir.İnternette araştırma yaparak çeşitli yöntemlerle kendi sitenizi kendiniz hazırlayabilir, hostinginize yükleyebilir ve yayın hayatına geçirebilirsiniz ancak; her nekadar uğraşsanızda gerçek bir web tasarımcının tasarladığı bir site gibi olmayacaktır.
Web tasarım işi uzun süreli eğitim , tecrübe, aynı zamanda yeteneğe dayanır. Bunların haricinde site oluşturmak için hazır programlar (içinde çeşitli şablonlar bulunduran) vardır. Bu programlar sayesinde içinde hazır tasarımlardan beğendiğiniz herhangi birini değiştirerek kolayca yapabilirsiniz. Ancak bu da profesyonel bir çalışma olmayacaktır.
Â
Web sitesinin kalitesi, bir tüccarın sergilediği ürünlerinin tezgahı gibi önemlidir. Yapılan işi anlatabilen tasarımlar ziyaretçileri olumlu yönde etkiler.Büyük bir pazarlayıcı rolu vardır.Web sitesindeki renklerin bile ziyaretçi üzerinde çok büyük psikolojik etkileri bulunur. (Mesela Yeşil renk güven verir) Yanlış tasarımlar başarısızlığı getirir. Yanlış bir anlatım gibidir. Ziyaretçi ve müşteri kaybettirir.
Â
Web sitesinin başarılı olması için ;
- Sitenin ayrıntılı bir planının çıkarılması gerekir.
- Web tasarımcısının yapacağı siteyi iyi anlaması, Mesela bir üretim sitesiyse üretilen ürünleri yakından incelemesi, şirketi incelemesi gibi kısaca yapılacak işi iyi anlaması gerekir. (Renkler ve şablonların işinizi anlatması ve ziyaretçiyi etkilemesi)
- Programcının ise planı iyi anlaması ve ona göre kodlama alt yapsını oluşturması gerekir.
- Sade kullanışlı ve şık olmalıdır.
- Sürekli güncel olmalı ve ziyaretçinin işine yarayacak bilgiler bulundurmalıdır.Güncel ve hiç bir yerde yazılmamış bir makalenin sitenizde olması arama motorlarınında size artı notlar vermesine neden olacaktır.
Â
Â